Over bribus

Nederlandse kwaliteit op alle fronten
Over Bribus

Keukens op maat, voor elke doelgroep en elk budget. Dat is Bribus. Of het nu gaat om een serie keukens voor een nieuw appartementencomplex of een bestaande keuken die moet worden vervangen: Bribus regelt het. Wij denken mee, komen met een passend voorstel dat aan uw wensen en eisen voldoet en regelen alles. Van advies en ontwerp tot en met de begeleiding van huurders of kopers, de levering, installatie en service. Wij nemen u het werk uit handen.

  • icon_productieruimte diap

    Nederlands fabricaat

  • Kwaliteitsborging

    Kwaliteitsborging

  • Ketensamenwerking

    Ketensamenwerking

  • Meedenkkracht

    Meedenkkracht

  • Efficient Proces

    Efficiënt proces

  • Kostenbesparend

    Kostenbesparing

  • Milieuvriendelijk en Vooruitstrevend

    Duurzaam

Hoe het allemaal begon...

Oprichting Ten Brinke en Bussink

Oprichting Ten Brinke en Bussink

Hendrik ten Brinke en Jan Bussink starten in Dinxperlo een timmerfabriek genaamd Ten Brinke en Bussink.

1929
Wederopbouw fabriek

Wederopbouw fabriek

De fabriek van Ten Brinke en Bussink heeft flink geleden onder de Tweede Wereldoorlog. Snel na de oorlog vindt de wederopbouw van de fabriek plaats. 1945
Van timmerfabriek naar keukenproducent

Van timmerfabriek naar keukenproducent

De presentatie van een keukentype op de woningbeurs in Utrecht is de aanleiding om de keukenactiviteiten door te ontwikkelen. 1958
Herkomst naam Bribus

Herkomst naam Bribus

In 1966 zetten de zonen van de oprichters het bedrijf voort onder de naam Bribus. Dit is een samentrekking van de achternamen Ten Brinke en Bussink.

1966
Bribus groeit

Bribus groeit

Aan de Industriestraat breidt het bedrijfscomplex uit met ruim 3 hectare na aankoop van het atelier van Textielfabriek Willink. 1968
Oprichters en opvolgers

Oprichters en opvolgers

J.H. Bussink - 1910
J.H. Bussink - 1904
B.H. ten Brinke - 1929
H.B. ten Brinke - 1938
B.Th. ten Brinke - 1977 1977
100% keukens

100% keukens

De timmeractiviteiten worden afgesloten waardoor de focus volledig op de keukenproductie ligt.

1987
Nieuw pand

Nieuw pand

Bribus betrekt een extra pand aan de overkant van de straat en voegt zo 20.000 vierkante meter bedrijfsruimte toe.

2009
Oprichting Bribus Extra

Oprichting Bribus Extra

Om de markt beter te bedienen, voegt Bribus een dienstverlening toe met de oprichting van Bribus Extra.

2012
Bribus ECO

Bribus ECO

Bribus lanceert een nieuw keukenprogramma: de Bribus ECO-serie. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid komen tot uiting in een tastbaar Bribus product.

2013
Bribus B

Bribus B

Bribus introduceert het stappenplan Bribus B, speciaal ontwikkeld om onze klanten nog beter van dienst te zijn. 2016
Uitbreiding machinepark

Uitbreiding machinepark

Ontwikkeling en innovatie zijn belangrijke pijlers. Bribus schaft twee frontenboor-robots aan om een aanzienlijke efficiëntieslag te maken in het productieproces. 2017
Uitbreiding bedrijfsterrein

Uitbreiding bedrijfsterrein

Ingebruikname milieustraat en logistieke hal op voormalig Tretford terrein.  2019
Bribus bestaat 90 jaar

Bribus bestaat 90 jaar

Een mijlpaal waar we feestelijk en op een buitengewone manier bij stil staan. Feesten doen wij op z’n Bribus en dat is ouderwets gezellig. 2019
Prototype 2 circulaire keuken in gebruik voor onderzoek

Prototype 2 circulaire keuken in gebruik voor onderzoek

Als voorloper in de transitie naar een circulair gebouwde omgeving ontwikkelt Bribus met onder andere de TU Delft een circulaire keuken. Na een succesvolle presentatie van prototype 1 in 2019 zijn in 2020 meerdere keukens van prototype 2 voor onderzoeksdoeleinden bij bewoners geplaatst. 2020
Extra productiecapaciteit

Extra productiecapaciteit

‘Goed wonen’ doet ertoe. In toenemende mate is er vraag naar keukens gemaakt van duurzaam, degelijk en onderhoudsarm materiaal. Om aan deze groeiende behoefte te blijven voldoen, heeft Bribus de productiecapaciteit geïntensiveerd. 2021
CO2-Prestatieladder

CO2-Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder geeft inzicht in onze CO2-uitstoot en helpt ons deze verder te verlagen. Wij zitten momenteel op niveau 3 van de ladder en onze ambitie is om niveau 5 te behalen.

2022
Business Center Amsterdam

Business Center Amsterdam

Business Center Amsterdam We openen het Business Center in Amsterdam. Een locatie die volledig in het teken staat van inspiratie en beleving. 2023
Nationale Milieudatabase

Nationale Milieudatabase

Als eerste Nederlandse keukenproducent staat Bribus sinds maart 2023 in de Nationale Milieudatabase. De Levens Cyclus Analyse (LCA) laat zien dat de keukens van Bribus steeds duurzamer worden. 2023
Eigenaarschap door de jaren heen

Eigenaarschap door de jaren heen

Ten Brinke en Bussink - 1929
Nobia - 2018
02 Capital Partners - 2024
2024